Blog

Värioppi

Seuraava kurssi alkoi, nimittäin värioppi. Aluksi kävimme läpi päävärit, välivärit sekä väriympyrää ja värien syntyminen yleensä. Saimme kuulla myös Teamsin välityksellä Tikkurilan värikoulutuksen. Sen jälkeen askartelimme omaa sen hetkistä mielialaa kuvaavan värikartan leikkaamalla aikakausilehdistä mielentilaa kuvaavia värejä, jotka liimasimme tyhjälle korttipohjalle. Lopuksi kävimme läpi kaikkien kortit arvaamalla mitä mielialaa kenenkin kortti tarkoitti. Toinen tehtävä tunnillaJatka lukemista ”Värioppi”

Luokkaretkellä Turussa

Pääsimme Turkuun tutustumaan Turun linnaan. Siitä onkin aikaa kun on viimeksi tullut siellä käytyä. Paikalla oli opas, joka kiersi kanssamme linnaa ja kertoi tyylihuoneiden sisustuksista eri aikakausilta. Valtavan mielenkiintoinen reissu. Toinen retkikohde samalla reissulla oli Turkulaisen funkisarkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema Ylösnousemuskappeli, jonka arkkitehtuuri oli aivan mieletön ja jokainen yksityiskohta upea ja tarkasti suunniteltu. Olen joskusJatka lukemista ”Luokkaretkellä Turussa”

Sisustus ja arkkitehtuurin historia

Sisustus ja arkkitehtuurin historia kurssi on ollut mielenkiintoinen. Aluksi käytiin läpi yhdessä eri aikakauden sisustustyylejä, jonka jälkeen jokainen kokosi itselleen eri aikakausista oman tyylikirjan. Nyt mietittynä on ihan selvää että joka aikakaudelle on ne omat selvät tunnuspiirteet sisustusmateriaaleissa, tyyleissä ja sisustustuotteissa ja huonekaluissa, joista pystyy päättelemään mitä aikakautta mikäkin edustaa. Tämän kurssin aikana olemme opetelleetJatka lukemista ”Sisustus ja arkkitehtuurin historia”

Luokkaretki Helsinkiin

Tarkoitus oli lähteä Habitare-messuille Helsinkiin, mutta kun se jouduttiin koronan vuoksi perumaan, päätimme joka tapauksessa lähteä tutustumaan Helsingin sisustusliikkeisiin. Saimme kartan, jonne oli merkattu paikkoja joissa ainakin osassa kannattaa vierailla. Kävimme pienemmissä porukoissa kiertelemässä eri paikoissa, ajatuksena ettei paikkoihin syntyisi ruuhkaa. Meidän neljän hengen poppoo kävi inspiroitumassa Artekissa, Domus Classicassa, Mujissa, Glasshouse Helsingissä, Carl Hansen&Jatka lukemista ”Luokkaretki Helsinkiin”

Tilasommittelu

Katse ympäristöön Toiseksi Tilasommittelujakson tehtäväksi saimme lähteä tutkimaan ympäristöstä löytyviä rakennettuja tiloja ja etsiä niistä näkymiä, kuvakulmia. Kuvia sai ottaa läheltä tai kaukaa ja valita otoksista kolme parasta, jotka mielestään kuvasi sanoja: -Jatkuva, – runollinen, -jännittävä. Tässä valitsemani otokset:

Tilasommittelu

Muodon peruselementit Tilasommittelukurssilla kävimme läpi muodon peruselementtejä, kuten piste, viiva, taso ja massa, sekä muodon visuaalisia vaikutteita eli miten muoto, koko, väri ja pinnan rakenne vaikuttaa kappaleen visuaaliseen ilmeeseen. Myös kappaleen sijainti, asento, tarkastelukulma, ympäristö, perspektiivi, etäisyys ja valaistus on suuressa osassa miten kappale näyttäytyy sitä tarkasteltaessa. Tilasommittelu-tehtävä Saimme tehtäväksemme rakentaa valkoiselle kapalevylle kaksi erilaistaJatka lukemista ”Tilasommittelu”

Yksiön suunnittelu

Lähtökohta Saimme kahden päivän etätehtäväksi suunnitella Helsingin Kampissa sijaitsevan yksiön uudelleen laadukkaasta asumisesta nauttivalle asiakkaalle. Asiakas on löytänyt kaikin puolin mukavan yksiön, mutta kokee että tilasta pitäisi saada toimivampi ja tilavamman tuntuinen. Asiakkaan olisi tarkoitus viettää asunnossa satunnaisesti viikonloppuja ja mahdollisesti asunto tulisi käyttöön lapsenlapselle opiskeluasunnoksi myöhemmässä vaiheessa. Asiakas on valmis myös isompaan remontointiin. TässäJatka lukemista ”Yksiön suunnittelu”

Opinnot käyntiin

Opinnot alkoivat ryhmään tutustumalla. Meidän jaettiin 2-3 hengen ryhmiin, joissa jokainen kertoi ryhmäläisille itsestään. Sen jälkeen vuorotellen jokainen ryhmä meni luokan eteen ja toinen toisistamme kerroimme asioita, joita mieleen jäi. Se oli mukava tapa tutustua ja siitä hetkestä lähtien tuntui että nyt ollaan huippuporukalla samassa veneessä, kohti sisusatamaa. Opinnot alkoivat työvälineiden hankinnalla. Saatiin lista jossaJatka lukemista ”Opinnot käyntiin”


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Create your website with WordPress.com
Aloitus